AVIZ

Mærsk sender samtlige skibe væk fra risikofyldt farvand

Naming ceremony of the world''s first methanol-enabled container vessel in Copenhagen

Det sker, efter at et Mærsk-skib blev angrebet i farvandet inden nytår. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse fredag.

Tirsdag var meldingen, at man satte al sejlads i området på pause på ubestemt tid på grund af en forhøjet sikkerhedsrisiko.

På det tidspunkt var det dog kun en del af flåden, som skulle på en længere rejse.

– Situationen udvikler sig konstant og er fortsat meget ustabil, og alle tilgængelige efterretninger bekræfter, at sikkerhedsrisikoen fortsat er på et betydeligt forhøjet niveau, skriver selskabet i meddelelsen.

Det var skibet “Maersk Hangzhou”, som blev angrebet i Det Røde Hav den 30. december.

Det var angiveligt Houthi-bevægelsen i Yemen, der stod bag missilangrebet. Medlemmer af bevægelsen skal efterfølgende også have forsøgt at borde det.

Det fik i første omgang Mærsk til at indstille sejladsen i området midlertidigt i 48 timer, men den melding blev ændret til at være på ubestemt tid efter nytår.

I fredagens udmelding udviser det danske selskab forståelse for, at denne beslutning potentielt kan få konsekvenser for nogle kunder.

– Men du kan være sikker på, at alle beslutninger er blevet nøje overvejet og i sidste ende prioriterer sikkerheden for vores skibe, søfarende og din last, lyder det.

Mærsk håber på, at der vil blive fundet en holdbar løsning på de nuværende udfordringer i Det Røde Hav inden for en overskuelig fremtid.

Dog opfordres kunderne til at forberede sig på, at komplikationerne i området kommer til at fortsætte, og at der vil være betydelige forstyrrelser.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere