AVIZ

Macron: Israel skal stoppe drab på spædbørn og kvinder i Gaza

FRANCE-POLITICS-DIPLOMACY-ENVIRONMENT-PEACE FORUM

Så kontant er meldingen fra den franske præsident, Emmanuel Macron, der i et interview med britiske BBC opfordrer Israel til at stoppe sit bombardement af Gaza.

– De facto – i dag, civile bliver bombet – de facto. Disse spædbørn, disse damer, disse gamle mennesker bliver bombet og dræbt. Så der er ingen grund til det og ingen berettigelse. Så vi opfordrer Israel til at stoppe, lyder det.

Israel har gennemført luftangreb og en landinvasion af Gaza, siden den militante islamistiske Hamas-bevægelse stormede landet 7. oktober og dræbte 1200.

Ifølge sundhedsministeriet i den Hamas-kontrollerede enklave har Israel dræbt mindst 11.000 i sit modsvar.

Macron anerkender i interviewet, at Israel har ret til selvforsvar. Desuden fordømmer han, hvad han betegner som Hamas’ “terror”-handlinger.

Israel hævder selv, at man angriber militære mål i overensstemmelse med folkeretten, og at man forsøger at begrænse civile tab ved at advare forud for angreb.

Om Israel har begået krigsforbrydelser, vil Macron ikke forholde sig til, men han siger, at der er behov for at indføre en humanitær pause for at beskytte civilbefolkningen.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, udtalte kort efter Macrons interview, at man bør fordømme Hamas og ikke Israel.

– Forbrydelserne, som Hamas i dag begår i Gaza, vil i morgen blive begået i Paris, New York og alle mulige andre steder i verden, lyder det i en udtalelse fra Netanyahus kontor til BBC.

I angrebet 7. oktober tog Hamas desuden omkring 240 gidsler med til Gazastriben.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere