AVIZ

Landstræner: Den gode stemning er tilbage i fransk fodbold

FBL-EURO-2024-QUALIFIER-FRA-NED
FBL-EURO-2024-QUALIFIER-FRA-NED (Franck Fife/Ritzau Scanpix)

Men nu kan den positive indstilling til fodbold være tilbage i landet, hvis man spørger landsholdets træner.

– Der var positiv stemning, da vi alle samledes mandag, og jeg ønskede at overføre den stemning til banen, og det var, hvad alle gjorde, lyder det fra landstræner Didier Deschamps efter kampen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Fredag slog landsholdet naboerne fra Holland 4-0 i en præstation, der både osede af klasse og overskud. Det var første kamp i kvalifikationen til EM i 2024.

Det var Kylian Mbappés første kamp som kaptajn. Han overtog anførerbindet, efter at Hugo Lloris annoncerede sin tilbagetrækning.

Det blev da også en flyvende start på en ny æra for den 24-årige Paris Saint-Germain-spiller, der blev noteret for to mål og en assist.

– Vi ville ikke skuffe vores fans. Det her er vores første kamp tilbage her efter VM, og vi ville gerne fortsætte, hvor vi slap, undtagen i finalen, siger Mbappé til det franske medie TF1 ifølge nyhedsbureauet AFP.

I VM-finalen tabte Frankrig til Argentina.

Om sin egen præstation mod Holland udtaler Mbappé sig mere ydmygt:

– Jeg prøvede at udføre mit arbejde, være resolut og trække alle andre med. Det virkede godt i dag, men det er kun begyndelsen, så lad os ikke blive revet med, siger han.

Fredagens kamp blev spillet på Stade de France i Paris.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere