AVIZ

Kvinde skal i fængsel i stor hashsag – når hun er rask

Straffesag om kvindes tilslutning til Islamisk Stat
Straffesag om kvindes tilslutning til Islamisk Stat (Philip Davali/Ritzau Scanpix)

For kvinden er i øjeblikket ikke rask nok til at afsone en fængselsstraf, men byretten har alligevel fundet, at hun skal idømmes tre år og seks måneders fængsel.

Det gør retten efter paragraf 73 i straffeloven. Det betyder, at selv om hun på nuværende tidspunkt ikke er egnet til fængsel, skal hun afsone straffen, så snart hun er rask til det.

Det forklarer anklager Alexander Scheel, der har ført sagen.

– Det er lidt specielt, siger han.

Derfor skal hun forblive varetægtsfængslet i surrogat – altså på en psykiatrisk afdeling – indtil det vurderes, at hun er rask til et almindeligt fængsel.

Tiden i varetægtsfængsling vil blive modregnet i afsoningen, når hun senere kan overføres til et almindeligt fængsel.

Den 27-årige kvinde tog torsdag betænkningstid i forhold til, om hun vil anke dommen.

Sagen handler om flere hundrede kilo hash, som blev opbevaret i Hvidovre og Glostrup.

Kvinden blev allerede 27. februar kendt skyldig i at have håndteret 775 kilo hash. Men strafudmålingen udestod, da retten skulle finde ud af, om hun kunne idømmes en almindelig straf.

En anden kvinde og to mænd blev i februar idømt straffe på mellem to år og tre måneders fængsel og tre års fængsel i sagen. De er dømt for mellem 220 kilo og 375 kilo hash.

Kvinden, der fik tre år, har anket, mens den ene mand tog betænkningstid, og den anden modtog dommen.

Anklager Alexander Scheel har tidligere fortalt, at sagen er blevet til på baggrund af en lang efterforskning.

– Man har haft hemmelige observatører, rumaflytning i biler og den ene af lejlighederne, og hemmelige ransagninger, sagde han efter dommen i februar.

De store mængder hash har været opbevaret i en lejlighed i Hvidovre og en lejlighed i Glostrup.

I den ene lejlighed fandt politiet i forbindelse med ransagning i marts sidste år knap 153 kilo hash, mens man i den anden fandt 120 kilo hash.

Derudover har de hemmelige ransagninger og korrespondance på telefoner været med til at skulle fastslå, hvor store mængder der har været tale om.

I samme sag er tre andre tidligere blevet idømt flere års fængsel i tilståelsessager.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere