AVIZ

Kvinde dømt for husmorliv i Syrien anker: Vil blive i Danmark

Københavns Byret afsiger dom i sagen mod en formodet pirat
Københavns Byret afsiger dom i sagen mod en formodet pirat (Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Den dansk-bosniske kvinde har valgt at anke Københavns Byrets dom fra februar, hvor hun blev idømt fire års fængsel og frataget sit danske statsborgerskab.

Det oplyser hendes forsvarer, Tyge Trier, til Ritzau.

– Min juridiske opfattelse er, at retten ikke har lagt stor nok vægt på hensynet til hendes otte børn og deres stærke tilknytning til Danmark. Det bliver et kernepunkt i ankesagen, siger han.

Dermed skal Østre Landsret nu vurdere hendes sag.

Kvinden blev ifølge Tyge Trier presset af sin mand til at tage til Syrien sammen med børnene tilbage i februar 2015.

– Der har været andre sager med mandlige krigere fra Danmark, som har forladt landet og sluttet sig til Islamisk Stat og måske forladt deres børn.

– Hun har jo gjort det modsatte. Hun blev presset til at tage af sted for at blive sammen med børnene, siger Tyge Trier.

Kvinden rejste i 2015 med sin mand og seks børn til Syrien, hvor hun var hustru og husmor i blandt andet Islamisk Stat-højborgen Raqqa.

Dermed bidrog hun til at opretholde IS.

Kvinden har dobbelt statsborgerskab – dansk og bosnisk. Dermed bliver hun ikke statsløs ved frakendelsen af dansk indfødsret.

/ritzau/

Andre læser også

Find de smukkeste smykker

    Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
    Læs mere