AVIZ

Folkekirkens Nødhjælp: Bistand til Ukraine koster i andre verdensdele

SYRIA-HEALTH-CHOLERA
SYRIA-HEALTH-CHOLERA (Omar Haj Kadour/Ritzau Scanpix)

Det mener Jonas Nøddekær, som er international chef i nødhjælpsorganisationen Folkekirkens Nødhjælp.

– En direkte konsekvens kan være, at der simpelthen er færre midler til rådighed. Det har vi oplevet i Syrien, hvor vi det seneste år har haft svære ved at få finansiering til vores projekter, siger han.

For hvis nødhjælpsorganisationerne ikke kan hjælpe, hvor de humanitære katastrofer finder sted, kan det betyde, at folk bevæger sig andre steder hen.

– I yderste konsekvens kan det betyde, at vi kommer til at se nogle flygtningestrømme eller billeder fra Afrikas Horn med folk, der sulter, som vi allerede ser, siger Jonas Nøddekær.

Et flertal i Folketinget har aftalt, at pengene til Ukraine skal indsættes i en såkaldt Ukraine-fond. Regeringen lover, at pengene, der flyttes fra udviklingslandene til Ukraine-fonden, ikke tages fra igangværende projekter.

Men Jonas Nøddekær er bekymret for, om det alligevel sker, når pengene flyttes fra den eksisterende udviklingsbistand.

Han mener, at Danmark begrænser dets mulighed for at reagere på andre humanitære katastrofer.

– Det her er en ekstraordinær stor bevilling. Derfor synes jeg også, at man ekstraordinært skulle have fundet pengene andre steder, end at tage dem fra indsatser andre steder, siger Jonas Nøddekær.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere