AVIZ

Krydsermissil fra Yemen rammer norsk skib i Det Røde Hav

File photo of the U.S. Navy guided-missile destroyer USS Mason conducting divisional tactic maneuvers in the Gulf of Oman

Det oplyser repræsentanter fra det amerikanske forsvarsministerium natten til tirsdag dansk tid.

Ingen kom til skade i angrebet.

Skibet “Mason” fra den amerikanske flåde er til stede for at bistå med hændelsen, der fandt sted 60 sømil nord for strædet Bab el-Mandeb, som forbinder det Røde Hav med Adenbugten.

60 sømil svarer til omkring 111 kilometer.

Yemen er i store træk kontrolleret af Houthi-bevægelsen, der har truet med at angribe alle skibe i Det Røde Hav, der har kurs mod Israel.

Kilder i bevægelsen siger, at disse aktiviteter er udtryk for støtte til palæstinenserne i Gazastriben, hvor Israel er i krig med den militante bevægelse Hamas.

Krigen i Gazastriben, der ligger omkring 1600 kilometer fra houthiernes hovedsæde i Sanaa, kommer på baggrund af Hamas’ angreb på Israel 7. oktober.

“Strinda” sejler under det norske flag. Det er uklart, om skibet har forbindelse til Israel eller var på vej til landet.

Israel har fordømt lignende angreb på andre skibe og udtalt, at angrebene har konsekvenser for den internationale sikkerhed på havet.

For nylig kom tre andre civile handelsskibe under angreb i Det Røde Hav. Det fik også et amerikansk krigsskib til at reagere.

I november opbragte houthierne desuden et britiskejet fragtskib, som angiveligt har forbindelse til en israelsk virksomhed.

I Vesten er der bekymring for, at houthierne, der har støtte fra Iran, kan være med til at få krigen mellem Israel og den palæstinensiske Hamas-bevægelse til at brede sig til andre dele af Mellemøsten.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere