AVIZ

Knap tusind forskere opfordrer til boykot af israelsk forskning

ISRAEL-PALESTINIAN-CONFLICT

Boykotten skal gælde israelske akademiske institutioner, “indtil Israel afslutter sin krig mod Gaza og sætter en stopper for sin ulovlige besættelse af og apartheidstyre i Palæstina,” lyder det.

Det skriver Dagbladet Information, som bringer erklæringen.

Denne boykot skal dog ikke omfatte individuelle israelske forskere, der “tager afstand fra Israels bosættelseskoloniale besættelse, apartheid og de nuværende eskalerende massedrab på civile palæstinensere”, står der i erklæringen.

– Vi tilslutter os med denne erklæring akademikere verden over, der viser deres solidaritet med det palæstinensiske folk.

– Vi kan ikke stiltiende se til, mens den israelske stat dræber tusindvis af civile palæstinensere foran vores øjne, lyder det.

De nordiske forskere opfordrer blandt andet til, at der indføres en øjeblikkelig våbenhvile og en fri passage af nødhjælp til Gaza.

Og de knap tusind medunderskrivere er i deres fulde ret til at sætte deres signatur på en sådan erklæring. Det forklarer Mette Fjord, der er chef for politik og presse i Dansk Magisterforening (DM), til avisen.

– Ytringsfrihed er en grundlovssikret rettighed, og man skal kunne udtale sig, uanset om man er postmedarbejder, pædagog eller professor, siger hun til Information.

Ifølge Information har forskere andre steder i verden lavet lignede erklæringer vedrørende Israel. Herunder det palæstinensiske Birzeit Universitet, der har bragt et åbent brev.

Af danske underskrivere af erklæringen er blandt andet ansatte fra universiteterne i Aalborg, Aarhus, København og Roskilde. Det gælder også Danmarks Tekniske Universitet.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere