AVIZ

Kilder: Svensk Nato-ansøgning bliver ikke godkendt før møde

FILE PHOTO: Turkish President Erdogan visits Germany

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tyrkiet har oplyst Nato, at ratificeringen af Sveriges medlemskab ikke vil blive færdiggjort i tide til at tillade landets tiltrædelsesceremoni under et møde mellem alliancens udenrigsministre næste uge.

I sidste uge forsinkede det tyrkiske parlaments udenrigsudvalg en afstemning om det svenske medlemskab til fordel for flere drøftelser om sagen. Udvalget skal godkende Sveriges ansøgning, inden det tyrkiske parlament kan tage stilling til den.

Det forventes ifølge en af Reuters’ kilder, at drøftelserne genoptages tirsdag eller onsdag. Det er samme dage, som Natos udenrigsministre mødes i den belgiske hovedstad, Bruxelles.

Det var ifølge Reuters ellers forventningen fra flere af alliancens medlemslande, at mødet ville markere den svenske tiltrædelse.

Det tyrkiske udenrigsministerium har ikke umiddelbart svaret på Reuters henvendelse om en kommentar.

Kun Ungarn og Tyrkiet mangler at ratificere Sveriges optagelse i Nato i deres parlamenter.

Tyrkiet forventes at være den største udfordring. Landet kritiserede længe Sverige for ikke at gøre nok for at bremse Det Kurdiske Arbejderparti, PKK, der er på EU’s terrorliste.

På Nato-topmødet i Vilnius denne sommer sagde Erdogan dog ja til, at Sverige nu kan komme med. Det skete, efter at Sverige blandt andet har strammet sin terrorlovgivning.

Men i de efterfølgende måneder – hvor det tyrkiske parlament blandt andet har været på sommerpause – er det trukket ud med godkendelsen.

Nato består i dag af i alt 31 medlemslande. Danmark er et af de 12 oprindelige medlemslande fra 1949.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere