AVIZ

Kendt ejendomsmægler dømmes for coronasvindel

Københavns Byret - før retssagen imod Peter Madsen

Københavns Byret har gjort de to år af dommen betinget.

Norvigs hustru, Hanne Nørrisgaard, var også tiltalt for at have medvirket til et enkelt tilfælde af svindel. Det giver retten hende ni måneders betinget fængsel for.

Ægteparret var på plads i Retssal 1 i Københavns Byret klokken 15.30 for at høre dommen.

Peter Norvig selv har forklaret under retssagen, at han lavede de i fem ansøgninger om lønkompensation alene, men at hans hustru var vidende om dem.

Han har også forklaret, at han handlede i god tro og havde fået rådgivning fra Erhvervsstyrelsen.

– Vi finder det ikke godtgjort, at man på nogen måde har rådgivet ham fra Erhvervsstyrelsen på en måde, som kan gøre det straffrit, lyder det fra retsformanden i sagen ved dommen.

Sagen er blevet afgjort af en domsmandsret – det vil sige en juridisk dommer og to lægdommere. Et enkelt af rettens medlemmer var uenig i afgørelsen – derfor er dommen for svindlen afsagt med dissens.

Svindlen foregik at være foregået via ejendomsselskabet B2B Property, som blev drevet af Peter Norvig, samt Hanne Nørrisgaards møbelforretning Loving Rooms.

Anklagemyndigheden mener, at der alle fem gange blev videregivet “vildledende eller urigtige oplysninger” i ansøgningerne, fordi virksomheden B2B Property forinden havde fået inddraget sine registreringer for moms, A-skat og arbejdsmarkedsbidrag og dermed ikke lovligt kunne udøve aktivitet.

Det samlede beløb, som ansøgningerne drejer sig om, er over to millioner kroner ifølge anklageskriftet.

Ud over svindlen var Peter Norvig også tiltalt for at have begået underslæb for 250.000 kroner. Det frifinder retten ham for.

Ægteparret udbad sig betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere