AVIZ

Kampvogne fra Storbritannien er ankommet til Ukraine

(Toby Melville/Reuters)
(Toby Melville/Reuters)

Det oplyser en talsperson for forsvarsministeriet i Ukraine mandag aften ifølge nyhedsbureauet AFP.

– De er allerede i Ukraine, siger Iryna Zolotar.

Det er forventet, at kampvognene skal tage del i modoffensiven mod Rusland.

Den ukrainske forsvarsminister sagde tidligere mandag, at han har inspiceret den “nye tilføjelse” til landets styrker. Den tilføjelse tæller både Challenger-kampvognene og blandt andet også den tyske Marder-kampvogn.

Også de tyske Leopard 2-kampvogne er ankommet til det krigshærgede land. Det skrev det tyske magasin Spiegel ifølge nyhedsbureauet Reuters tidligere mandag.

Oplysningen blev efterfølgende bekræftet af Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz.

Fra USA modtager Ukraine de pansrede køretøjer Cougar og Stryker.

– For et år siden havde ingen troet, at støtten fra vores partnere ville være så stærk, skriver den ukrainske forsvarsminister, Oleksij Reznikov, på Facebook.

Han roser de britiske kampvogne og kalder dem “militær kunst”.

Fra regeringen i London lyder det, at de ukrainske soldater, der er blevet trænet til at kunne betjene Challenger 2-kampvognene, er tilbage på ukrainsk jord og klar til bruge dem i kamp.

Kampvogne har længe været på ukrainernes ønskeliste. Det ønske blev indfriet tidligere på året, og nu er kampvognene ankommet med forventning om at tage del i en ukrainsk forårsoffensiv.

Mens ukrainerne opruster med konventionelt materiel, har Rusland annonceret, at landet vil placere taktiske atomvåben i Belarus.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, oplyste i sidste uge, at Rusland har indgået en aftale med Belarus om at placere taktiske atomvåben på nabolandets territorium.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere