AVIZ

Jordan aflyser topmøde med Joe Biden og arabiske ledere

US-ISRAEL-PALESTINIAN-DIPLOMACY-CONFLICT-BIDEN

Det oplyser Jordans udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Landets udenrigsminister, Ayman Safadi, siger til det arabiske medie Al Jazeera, at mødet er aflyst, fordi “der ikke er nogen nytte i at tale om noget som helst andet end at stoppe krigen”.

En embedsmand fra Det Hvide Hus, den amerikanske præsidentbolig, bekræfter, at mødet i Jordan efter samtaler mellem Biden og Jordans kong Abdullah er aflyst.

Joe Biden aflyser i samme ombæring sit besøg i Jordan.

Præsidenten skulle have mødtes med ledere fra Egypten og Det Palæstinensiske Selvstyres præsident, Mahmoud Abbas, for at drøfte konflikten mellem Israel og Hamas.

Tirsdag aften gjorde Mahmoud Abbas det dog klart, at han ikke havde planer om at deltage, efter at et angreb ramte et hospital i den palæstinensiske enklave Gazastriben.

Angrebet har ifølge sundhedsmyndigheder i Gaza kostet flere end 500 personer livet.

Joe Biden har ifølge det franske nyhedsbureau AFP allerede forladt den amerikanske præsidentbolig, Det Hvide Hus, på vej mod Israel, hvor han skal mødes med premierminister Benjamin Netanyahu.

Adskillige stats- og regeringschefer har fordømt angrebet mod hospitalet i Gaza.

EU’s præsident, Charles Michel, har kaldt det i strid med folkeretten. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har fordømt angrebet og sagt, at Israels evakueringsordre over hospitalet var “umulig at efterkomme”.

Ifølge sundhedsmyndighederne i Gaza er omkring 3000 personer blevet dræbt i enklaven, siden Hamas’ angreb Israel 7. oktober. Flere end 1300 har ifølge Israel mistet livet på israelsk side. Ingen af de tal er blevet verificeret af uafhængige kilder.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere