AVIZ

Jesper Berg stopper som direktør for Finanstilsynet efter otte år

Jesper Berg stopper som direktør for Finanstilsynet
Jesper Berg stopper som direktør for Finanstilsynet (Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix)

Det meddeler tilsynet i en pressemeddelelse.

63-årige Jesper Berg har siddet på direktørposten siden 2015.

– Det har været en fantastisk oplevelse at være direktør for Finanstilsynets 400 medarbejdere i næsten otte år. Men det er også et hårdt job, der stiller store krav og slider på en.

– Den 6. april fylder jeg 64 år og jeg har heldigvis nogen, der vil passe på mig, og som jeg også gerne vil bruge mere tid sammen med, lyder det fra Jesper Berg.

Han håber på at få tid til andre passioner som “finansiel stabilitet i udviklingslande og undervisning”.

– Jeg er meget tryg ved, at Finanstilsynets medarbejdere også fremover kan sikre en berettiget tillid til det finansielle system, selv når bølgerne går højt, siger han i pressemeddelelsen.

Indtil en ny direktør er fundet, vil vicedirektør Kristian Vie Madsen fungere på posten.

Jesper Berg siger til Børsen fredag eftermiddag, at der aldrig er et rigtigt tidspunkt at stoppe på.

På spørgsmålet om, hvorfor han stopper nu og ikke til efteråret, hvor hans kontrakt udløber, svarer han:

– Det kunne man også have gjort, men der er så mange ting, man kan gøre.

Da Jesper Berg i efteråret 2015 tiltrådte som bankernes vagthund, var der gået et halvt årti efter finanskrisen, væksten var haltende, og bankerne klagede over de mange nye regler, de skulle leve op til.

Jesper Berg, der selv kom direkte fra bankverdenen efter fem år hos Nykredit, åbnede i sine første interviews som tilsynschef op for en blødere linje over for bankerne.

Efterfølgende, hvor store sager om hvidvask i Danske Bank og andre storbanker væltede frem, skiftede stemningen i finansverdenen.

– Nu er der mange, der gerne vil have, at vi skal hænge bankledelser på en strand, som Jesper Berg formulerede det i efteråret 2018.

Selv om han understregede, at det ikke var, hvad Finanstilsynet gjorde, har myndighederne under Berg haft travlt med at se bankerne efter i sømmene.

Til Børsen siger Jesper Berg fredag, at Danske Bank-sagen har været “en stor byrde”.

Han afviser dog, at det er årsagen til, at han stopper. Men nu, hvor sagen er afsluttet, “kan jeg med god samvittighed stoppe”, siger han til Børsen.

Jesper Berg blev uddannet som økonom i 1984 har arbejdet både for Nationalbanken, Den Internationale Valutafond og Den Europæiske Centralbank, inden han kom til Nykredit.

Finanstilsynet tager afsked med “en meget fagligt kompetent direktør”, udtaler tilsynets bestyrelsesformand, Nina Dietz Legind.

– Jesper er en dygtig leder med stor gennemslagskraft, og han har tilgået opgaven som direktør for tilsynet med en høj grad af professionalisme, lyder det i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere