AVIZ

Israels forsvarsminister til soldater: I ser snart Gaza indefra

Israel''s Defence Minister Yoav Gallant meets soldiers in a field near Israel''s border with the Gaza Strip, in southern Israel

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

– Lige nu ser I Gaza på afstand. Snart kommer I til at se det indefra. Ordren kommer, siger han ifølge en udtalelse fra forsvarsministerens kontor.

Det er ikke nærmere uddybet, hvilken konkret ordre der vil være tale om.

Israels hær har advaret civile i den nordlige del af Gazastriben om, at de skal søge mod områdets sydlige del for at være i sikkerhed.

Udmeldingen har ført til spekulationer om en mulig israelsk landoffensiv.

Israels hær har dog ikke selv bekræftet, at den vil gennemføre en landoffensiv i Gazastriben. Tirsdag i denne uge sagde en talsmand fra militæret, at det er ved at gøre klar til konfliktens næste fase.

– Vi forbereder os på de næste skridt i krigen. Vi har ikke sagt, hvad det bliver. Alle snakker om en landoffensiv. Måske bliver det noget andet, sagde talsmanden, Richard Hecht, tirsdag ifølge Reuters.

Den igangværende konflikt blev indledt, da den militante gruppe Hamas lørdag den 7. oktober gennemførte et overraskelsesangreb i Israel.

Over 1400 personer blev dræbt i angrebet i Israel. 306 af de dræbte var soldater, har Israels militær oplyst torsdag – resten var civile.

Derudover holdes mindst 203 personer som gidsler i Gaza ifølge Israels hær.

– Vi vil gøre, alt vi kan for at ødelægge Hamas, og vi vil gøre, alt vi kan for at bringe vores gidsler hjem, lyder det torsdag fra forsvarsminister Yoav Gallant ifølge nyhedsbureauet dpa.

Ifølge det palæstinensiske sundhedsministerium har over 3700 palæstinensere – størstedelen civile – mistet livet i israelske modangreb siden 7. oktober.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere