AVIZ

Erstatning til minkavlere stiger med milliarder efter regnefejl

Minkavlere får historisk stor erstatning

Det skriver Finans på baggrund af en orientering, ministeriet har givet til Folketingets finansudvalg.

Erstatningerne ventes at blive omkring to milliarder kroner højere.

Fejlen består i, at man i udregningerne af erstatninger er kommet til at indregne løn til minkavlerne to gange. Det har givet et forkert billede af produktionsomkostningerne, hvilket på papiret har forringet minkavlernes indtjening, skriver mediet.

Sagens udvikling får ikke Danmarksdemokraternes medlem af Folketingets finansudvalg, Hans Kristian Skibby, til at genoverveje støtten.

– Minksagen er den største skandale i dansk parlamentarisme, jeg nogen sinde har hørt om i min tid som folketingsmedlem, så jeg bliver ikke provokeret af, at vi skal finde to milliarder kroner mere til nogle mennesker, der er blevet terroriseret på den måde, som det er sket, siger han til Finans.

Minkavlernes erstatning har hidtil været skønnet til at være 8,9 milliarder kroner i alt.

Med den nye beregning vil beløbet således stige til over 10 milliarder kroner.

Det er dog et tal, der stadig vil være behæftet med usikkerhed, da ministeriet mangler at konsolidere udregningen, skriver Finans.

Minister for landbrug, fødevarer og fiskeri, Jacob Jensen (V), understreger også, at det endelige beløb stadig er usikkert.

– Det vigtigste for mig er, at minkavlerne får den fuldstændige erstatning og kompensation, som de har ret til, så hurtigt som muligt. Og det er vi heldigvis godt på vej med, så vi kan få sat et værdigt punktum i denne sag, skriver han til Finans.

Ud over erstatningen er der flere udgifter for staten i forbindelse med nedlukningen af erhvervet.

Eksempelvis skønnes det at koste 3,7 milliarder kroner at nedrive og bortskaffe de gamle minkfarme, skriver Finans.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere