AVIZ

Israel vil tillade levering af nødhjælp fra Egypten til Gaza

Trucks carrying humanitarian aid from Egyptian NGOs for Palestinians, wait for the reopening of the Rafah crossing at the Egyptian side

Det oplyser premierminister Benjamin Netanyahus kontor onsdag i en udtalelse.

Det sker angiveligt på opfordring fra USA’s præsident, Joe Biden.

– Som følge af præsident Bidens krav vil Israel ikke forhindre humanitære forsyninger fra Egypten, så længe det kun er mad, vand og medicin til civilbefolkningen i den sydlige del af Gazastriben, skriver premierministerens kontor.

Det understreges samtidig, at det kun er ved grænseovergangen mellem Egypten og Gazastriben, at leveringen af nødhjælp vil blive tilladt.

– Israel kommer ikke til at tillade leveringen af nødhjælp fra vores områder til Gazastriben, før vores gidsler er frigivet, lyder det.

Den militante gruppe Hamas har holdt adskillige gidsler fanget, siden gruppen den 7. oktober gennemførte et blodigt angreb i Israel.

Ifølge Israel drejer det sig om 199 gidsler. Blandt dem er flere udlændinge.

Det fremgår ikke umiddelbart, præcis hvornår nødhjælpen fra Egypten til Gazastriben vil begynde at blive leveret. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Joe Biden meddelte i en tale onsdag eftermiddag, at han havde bedt den israelske regering om at tillade leveringen af nødhjælp.

– Folket i Gaza har brug for mad, vand, medicin og tilflugtssteder.

– I dag bad jeg den israelske regering, som jeg mødtes med i morges, om at blive enig om, at der kan leveres livreddende nødhjælp til civile i Gaza baseret på en forståelse af, at der skal udføres inspektioner, og at nødhjælpen skal gå til civile og ikke til Hamas, lød det fra præsidenten i Tel Aviv.

Civilbefolkningen i Gazastriben har af Israels militær fået besked på at rykke fra nord mod stribens sydlige del. Det skaber store humanitære udfordringer i det tætbefolkede og i forvejen sårbare område.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere