AVIZ

Israel genvinder kontrol med boligområder nær Gaza

ISRAEL-PALESTINIAN-CONFLICT

Det skriver det britiske medie The Guardian, som henviser til en udtalelse fra Daniel Hagari, der er talsperson for Israels militær.

Ifølge Reuters oplyser militæret dog, at der stadig er isolerede “sammenstød” med krigere fra Hamas. Det er foreløbig uklart, hvad det dækker over.

Hamas angreb Israel i et storstilet anslag lørdag morgen. Både med raketter og ved at gennembryde grænsen mellem Gaza og Israel.

Herefter indtog krigere fra Hamas både israelske byer og kibbutzer i nærheden af grænsen til Gaza i det sydlige Israel.

Den israelske avis Haaretz har blandt andet viderebragt en beretning fra en beboer i kibbutzen Kfar Aza, som søndag kunne fortælle, at Hamas-medlemmer havde taget flere gidsler i kibbutzen.

– Terrorister går stadig rundt i kibbutzen! De affyrer skud på fortovet, gemmer sig på tagene, nogle af dem har taget gidsler inde i husene, fortalte beboeren, som ikke stod frem med sit navn.

Derudover er der foreløbig kendskab til mindst 100 personer i Israel, der er blevet bortført til Gaza af Hamas.

I forbindelse med anslaget mod Israel lørdag angreb Hamas en israelsk festival nær grænsen til Gaza.

Søndag aften skrev de israelske medier Haaretz og Times of Israel, at redningsmandskab havde fundet ligene af mellem 250 og 260 personer ved eller på festivalpladsen.

Det er uklart, om festivaldeltagerne indgår i det samlede dødstal, som de israelske myndigheder har offentliggjort. Ifølge den seneste opgørelse er omkring 700 blevet dræbt i Israel i forbindelse med Hamas’ angreb.

Blandt dem er mindst 73 soldater, oplyser Israels militær mandag formiddag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Dødstallet i Gaza er mandag opgjort til mindst 493 som følge af israelske luftangreb mod den palæstinensiske enklave.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere