AVIZ

Irans præsident: Ord alene kan ikke standse Gazakrigen

IRAN-SAUDI-PALESTINIAN-CONFLICT-ARABLEAGUE-OIC

– Gaza er ikke en arena for ord. Det er nødvendigt med handling, hvis Israels krigsførelse i Gaza skal standses, sagde Raisi ifølge Reuters, inden han gik om bord i et fly for at flyve til Riyadh, hvor Organisationen for Islamisk samarbejde (OIC) holder topmøde søndag.

Iran og Saudi-Arabien blev i midten af marts enige om at genoprette deres forhold efter år med fjendtlighed mellem de to store lande, som har rivaliseret om at være dominerende stormagt i Mellemøsten.

Det nye forhold mellem de to lande er kommet i stand, efter at Kina har mæglet mellem dem.

Iran støtter Hamas, mens Saudi-Arabien ser med mistro på den militante islamistiske gruppe, som har rødder i Egyptens nu forbudte Muslimske Broderskab. Saudi-Arabien regner Det Muslimske Broderskab for en terrororganisation.

Hamas anerkender ikke Israel, og gruppens charter taler om statens ødelæggelse.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere