AVIZ

Institut: Ukraines hær har krydset vigtig flod i offensiv

Russia Ukraine War

Den ukrainske generalstab skriver, at landsbyen Pishchanivka på den østlige flodbred er udsat for et russisk granatbombardement, hvilket tyder på, at russerne bombarderer ukrainske enheder.

I USA siger Institut for Krig, ISW, at ukrainske styrker er rykket op til fire kilometer frem øst for floden. Meldingerne tyder på fremskridt i en ukrainsk modoffensiv.

Der er ikke etableret nye broer over floden, som kan sikre våben og forsyninger til de ukrainske enheder i det russisk besatte område.

Det russiske luftvåben har tidligere bombet den ukrainsk kontrollerede flodbred, fordi russerne frygtede ukrainske troppekoncentrationer.

Sidste år måtte Ruslands hær trække sig tilbage fra Dnipro-flodens nordlige flodbred i Khersonregionen efter vellykkede ukrainske modangreb.

Putin, hævdede for få dage siden, at russiske styrker har vundet frem ved flere frontlinjer i Ukraine. Blandt andet skal russerne have gjort fremskridt i den ukrainske industriby Avdijivka, hvor der har været omfattende kampe.

Avdijivka ligger kun 15 kilometer fra den ukrainske region Donetsk, som Rusland har gjort krav på under krigen. Avdijivka har været et symbol på ukrainsk modstandskamp siden 2014.

Krigen i Ukraine har været i gang siden 24. februar 2022.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere