AVIZ

Indisk oppositionspolitiker smidt ud af parlament efter fængselsdom

FILES-INDIA-POLITICS-GANDHI
FILES-INDIA-POLITICS-GANDHI (Sajjad Hussain/Ritzau Scanpix)

Det skriver det indiske parlament i en meddelelse.

Rahul Gandhi er “diskvalificeret fra sit medlemskab af Lok Sabha”, skriver parlamentet i meddelelsen med reference til underhuset i det indiske parlament.

Torsdag blev Rahul Gandhi fundet skyldig i æreskrænkelse, efter at han i en tale i 2019 blandt andet sagde, at tyveknægte bar efternavnet Modi. En indisk domstol idømte ham to års fængsel.

Den indiske premierminister hedder Modi til efternavn.

Talspersoner fra Rahul Gandhis parti, Kongrespartiet, har anklaget premierministeren og regeringspartiet, Bharatiya Janata (BJP), for at stå bag dommen, som de mener, er politisk motiveret.

Det har BJP afvist.

Rahul Gandhi var præsident i Kongrespartiet fra 2017 til 2019 og var partiets kandidat til posten som premierminister ved valget i 2019.

Efter valgnederlaget til Narendra Modi gik han af som partiets præsident. I dag er han stadig en ledende figur i partiet, som er det største i den indiske opposition.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere