AVIZ

Indiens højesteret afviser at tillade homoseksuelle ægteskaber

India''s Supreme Court verdict on same-sex marriage in New Delhi

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dermed bliver der ikke umiddelbart ændret på den indiske lovgivning.

Højesteretspræsident D.Y. Chandrachud forklarer, at det må være op til det indiske parlament at træffe den slags beslutninger.

– Det er parlamentets og den lovgivende forsamlings domæne at bestemme loven om ægteskaber, skriver højesteretspræsidenten.

Han fortæller samtidig, at der blandt de fem højesteretsdommere både har været “enighed og uenighed om, hvor langt vi skulle gå”.

To af dommerne har erklæret sig enige med D.Y. Chandrachud i, at ægteskaber mellem personer af samme køn ikke skal tillades.

De to sidste dommere har tirsdag ikke udtalt sig om deres holdning.

Det er kun Taiwan og Nepal, der tillader homoseksuelle ægteskaber i Asien, hvor konservative værdier stadig fylder meget i samfundet.

Indiens højesteret understreger dog tirsdag, at det er vigtigt at beskytte homoseksuelle og sørge for, at de ikke bliver diskrimineret.

– Vores evne til at føle kærlighed og hengivenhed over for hinanden er det, der gør os til mennesker, siger D.Y. Chandrachud ifølge nyhedsbureauet AFP.

– Denne domstol anerkender, at ligestilling kræver, at homoseksuelle organisationer og personer ikke bliver diskrimineret, lyder det.

Den indiske premierminister Narendra Modis regering har været imod at tillade homoseksuelle ægteskaber. Den har argumenteret for, at emnet skal debatteres og afgøres af Indiens parlament, skriver Reuters.

Regeringen har også sagt, at homoseksuelle ægteskaber ikke er “forenelige med den indiske familiestruktur bestående af en mand, en kone og børn”.

Indiens højesteret afskaffede i 2018 en gammel lov mod homoseksuel sex.

/ritzau/

Andre læser også