AVIZ

Hizbollah og Israel melder om intens gensidig beskydning

ISRAEL-PALESTINIAN-LEBANON-CONFLICT

Imens lyder det fra den iranskstøttede bevægelse, at den har ramt 19 israelske positioner samtidig.

De to udmeldinger er ikke uafhængigt bekræftede.

Ifølge mediet Al Jazeera, som er til stede i det sydlige Libanon, er der torsdag en eskalerende situation ved grænsen mellem de to lande.

Israelske “fly og helikoptere har i de seneste timer angrebet mål tilhørende Hizbollah-terrororganisationen”, står der i en meddelelse fra israelsk militær ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er sket som “modsvar på beskydning fra libanesisk territorie tidligere i dag”, lyder det.

Hizbollah har ifølge AFP udtalt, at bevægelsen har ramt “19 zionistiske militærpositioner samtidig med missiler, artilleribeskydning og andre våben”. Det skal være sket klokken 15.30 lokal tid.

Hizbollah-bevægelsen, som er en shiamuslimsk militær og politisk gruppe, har været involveret i hyppige sammenstød med Israel i grænseområdet.

Analytikere har udtrykt frygt for, at situationen kan eskalere og sprede sig yderligere i regionen, hvor andre grupper også udtrykker stor modstand mod den israelske fremfærd i Gaza.

Yemens Houthi-bevægelse har tidligere sendt missiler mod Israel og lovet fortsatte angreb.

Imens fortsætter Israel med at rykke ind i Gaza, hvor de Hamas-kontrollerede sundhedsmyndigheder melder om tusindvis af dræbte.

Den seneste opblussen i den årtier lange konflikt i Mellemøsten begyndte, da militante fra Hamas brød gennem grænsen til Israel 7. oktober. Ifølge Israel blev 1400 mennesker dræbt, hovedsageligt civile. Der blev taget over 200 gidsler.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere