AVIZ

Hamas har overdraget mindst 17 gidsler til Røde Kors

People gather as they await news of hostages expected to be released by Hamas, in Tel Aviv

Den militante palæstinensiske gruppe meddeler, at 13 israelere og syv udlændinge er frigivet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det israelske militær bekræfter ifølge nyhedsbureauet dpa, at gidslerne er på vej ud af Gazastriben.

Men der er tvivl om, hvor mange udenlandske gidsler, der bliver frigivet.

En talsmand for Qatars udenrigsministerium siger ifølge Reuters, at der er overdraget 13 israelske gidsler og fire udlændinge.

Nationaliteten på de frigivne udlændinge er ikke umiddelbart oplyst.

Bilerne med gidslerne er kort før klokken 22.30 dansk tid ankommet ved Rafah-grænsen til Egypten. Det viser billeder på direkte tv.

Lørdagens planlagte frigivelse af gidsler fra Gazastriben skulle have fundet sted klokken 16 lokal tid (klokken 15 dansk tid).

Men Ezzedine al-Qassam Brigaderne, der er den væbnede gren af Hamas, meddelte, at det var udsat, indtil Israel “overholder aftalen” og lader nødhjælp komme ind i det nordlige Gaza.

Israel afviste at have misligholdt aftalen.

Efter indgriben fra to mæglere i form af Egypten og Qatar kom der igen skred i tingene.

Det problem, der fik Hamas til at forsinke frigivelsen af gidsler fra Gaza, er løst, meddelte talsmanden for Qatars udenrigsministerium, Majed al-Ansari.

De gidsler, der lørdag aften ved 22-tiden dansk tid er på vej ud af Gazastriben, er den anden gruppe af gidsler, der bliver frigivet fra Gazastriben.

Det sker som led i en aftale indgået mellem Israel og Hamas med Qatar, Egypten og USA som mæglere.

Ifølge aftalen skal Israel lørdag løslade 39 palæstinensiske fanger fra israelske fængsler.

Fredag blev 13 israelere, ti thailændere og en filippiner overdraget til Røde Kors, hvorpå de blev bragt til Egypten og derfra videre til Israel.

Hamas – der er på EU’s, USA’s og Israels lister over terrororganisationer – tog omkring 240 mennesker som gidsler i forbindelse med et stort angreb mod Israel 7. oktober.

/ritzau/

Andre læser også

Bliv klogere på Nardocar.dk

    I jagten på det bedste vedligeholdelsestilbud til din bil, står mange bilejere over for et klassisk dilemma: Skal man vælge et autoriseret mærkeværksted eller et uafhængigt værksted? Mens mærkeværksteder tilbyder [...]
    Læs mere