AVIZ

Bus med løsladte palæstinensere ankommer på Vestbredden

Israel Palestinians

Det viser video fra det arabiske medie al-Jazeera ifølge nyhedsbureauet Reuters.

På videoen kan man se gruppen af palæstinensere blive fejret ved ankomsten.

Wafa, nyhedsbureauet som fungerer som Det Palæstinensiske Selvstyres officielle talerør, beretter desuden, at en anden gruppe af palæstinensere, som har været tilbageholdt af Israel, er ankommet i Jerusalem.

Det amerikanske nyhedsbureau AP skrev tilbage i august, at flere end 1200 mennesker sidder tilbageholdt i Israel med hjemmel i loven om administrativ tilbageholdelse.

Ved en administrativ tilbageholdelse i Israel kan politiet eller militæret fængsle en person, selv om der ikke er mistanke om, at vedkommende har begået en ulovlighed.

Der skal således blot være grundlag for mistanke om, at vedkommende i fremtiden vil begå en ulovlighed.

Ifølge ngo’en Det Israelske Informationscenter for Menneskerettigheder i de Besatte Områder (Iichrot) har den tilbageholdte person ikke krav på at se bevismaterialet, der fungerer som grundlag i vedkommendes sag.

Konflikten på Levanten er for alvor blusset op igen, efter at den væbnede palæstinensiske gruppe Hamas angreb Israel 7. oktober. Ifølge Israel mistede 1200 mennesker livet i forbindelse med angrebet.

Siden har Israel udført omfattende luftangreb mod Gazastriben, hvor Hamas primært holder til. Ifølge den palæstinensiske enklaves sundhedsmyndigheder, som er under Hamas’ kontrol, har flere end 14.000 personer mistet livet i forbindelse med de israelske angreb.

Dødstallene er ikke blevet uafhængigt bekræftet.

Tidligere på ugen blev Hamas’ ledere enige med den israelske regering om en aftale, der blandt andet skulle sikre en udveksling af fanger og en våbenhvile i fire dage.

Fredag blev 13 israelere, ti thailændere og en filippiner overdraget til Røde Kors, hvorefter de blev bragt til Egypten og derfra videre til Israel. Lørdag har Hamas frigivet 13 israelske og fire andre gidsler.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere