AVIZ

Hamas har frigivet 12 thailandske gidsler i separat aftale

Israel-Hamas agree on temporary truce

Det oplyser Thailands premierminister, Srettha Thavisin, på det sociale medie X fredag eftermiddag.

Frigivelsen sker som resultat af en separat aftale med Hamas, oplyser en unavngiven embedsmand til nyhedsbureauet Reuters.

Alle de frigivne thailændere er mænd. Og ifølge Reuters’ oplysninger vil flere thailandske gidsler blive frigivet de kommende dage.

Det var ventet, at Hamas ville frigive 13 gidsler fra Gaza fredag klokken 15 dansk tid. De skulle overføres fra Gaza til Egypten via Rafah-grænsen.

Men kort før klokken 15 kom meldingen om de thailandske gidsler.

Efterfølgende blev 13 israelske gidsler overdraget fra Hamas til hjælpeorganisationen Røde Kors i Gaza og derefter sendt videre til Egypten.

Frigivelsen af de israelske gidsler og våbenhvilen er kommet i stand gennem forhandlinger, hvor Qatar har mæglet. Både Qatar og Egypten har mæglet i den aftale, som vedrører thailænderne.

Det separate forhandlingssport om de thailandske statsborgere blev åbnet, da Thailands udenrigsminister besøgte Qatar 31. oktober, skriver Reuters.

Gidslerne blev taget til fange af Hamas ved bevægelsens overraskelsesangreb på flere kibbutzer, byer og en musikfestival i Israel 7. oktober.

I alt cirka 240 personer blev taget til fange og ført fra Israel til Gaza.

Frigivelsen af de thailandske gidsler er sket otte timer efter, at en våbenhvile mellem Israel og Hamas begyndte fredag morgen.

Til gengæld for frigivelsen af gidslerne i Gaza ventes 39 palæstinensiske indsatte at blive løsladt fra israelske fængsler fredag. De skal løslades fra Ofer-fængslet, der ligger tæt på Ramallah på Vestbredden.

Våbenhvilen skal ifølge aftalen mellem Hamas og Israel vare fire dage.

/ritzau/

Andre læser også

Bliv klogere på Nardocar.dk

    I jagten på det bedste vedligeholdelsestilbud til din bil, står mange bilejere over for et klassisk dilemma: Skal man vælge et autoriseret mærkeværksted eller et uafhængigt værksted? Mens mærkeværksteder tilbyder [...]
    Læs mere