AVIZ

Hamas hævder at have frigivet yderligere to gidsler

Smoke is seen rising in Gaza from a viewpoint in Southern Israel

De to frigivne gidsler er ifølge gruppen kvinder, som er blevet løsladt efter en mægling, hvor Qatar og Egypten har deltaget.

Det fremgår mandag af en meddelelse på det sociale medie Telegram fra Abu Ubaida, som er talsmand for Hamas’ væbnede gren.

– Vi har besluttet os for at frigive dem af humanitære årsager og på grund af dårligt helbred, står der i meddelelsen.

– På trods af det afviste fjenden at tage imod dem i fredags, tilføjes det i meddelelsen.

Meldingen er hverken bekræftet fra Israel eller andre stater.

En anonym kilde oplyser til nyhedsbureauet Reuters, at det er to ældre israelere, som er blevet frigivet.

Også Israels Kanal 12 melder mandag, at det tredje og fjerde gidsel er blevet løsladt. Ifølge det israelske medie er gidslernes familier blevet informeret om frigivelsen.

Det statslige egyptiske nyhedsbureau rapporterer, at de to gidsler er ankommet til Rafah-grænseovergangen mellem Gaza og Egypten.

– Den egyptiske indsats har haft succes med at få frigivet to kvinder fra Gazastriben, skriver nyhedsbureauet.

Det var i de tidlige morgentimer lørdag 7. oktober, at Israel blev angrebet af Hamas-bevægelsen. Over 1500 israelere blev dræbt. Derudover blev der taget mindst 222 gidsler med tilbage til Gaza.

Også en dansk mand er ifølge de israelske myndigheder gidsel hos Hamas.

Fredag aften blev to amerikanere løsladt som de første gidsler. De to løsladte fredag er Judith Raanan og hendes 17-årige datter, Natalie.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere