AVIZ

Frankrig frihedsberøver to efter Bruxelles-angreb på svenskere

TOPSHOT-BELGIUM-ATTACK-SWEDEN

Det oplyser anklagere mandag.

De mistænkte blev bragt for en dommer mandag. Det skete med henblik på, at de potentielt skal anklages for medlemskab af en terrororganisation, oplyser anklagerne.

De to mistænkte, som bor i området omkring Paris, var blandt fire personer, som blev anholdt sidste uge for mulige forbindelser til angrebsmanden Abdesalem Lassoued.

Han dræbte to svenske fans, lige inden en fodboldkamp mellem Belgien og Sverige skulle spilles i Bruxelles. Lassoued selv blev skudt og dræbt i en efterfølgende politioperation.

De to andre mistænke er blevet løsladt uden at blive sigtet.

Franske anklagere siger, at de har åbnet en formel undersøgelse om en mistænkt “kriminel terroristsammensværgelse” efter at have fået information om sagen fra det belgiske retsvæsen.

En efterforskning af de tilbageholdtes mulige forbindelse til Lassoued er fortsat i gang, siger anklagerne.

De anbefaler, at de to forbliver tilbageholdt, indtil der er et resultat af undersøgelserne.

Belgiens justitsminister, da angrebet fandt sted, Vincent Van Quickenborne, trådte tilbage i kølvandet på skuddrabene.

Han fortæller, at Tunesien 15. august sidste år søgte om at få gerningsmanden, Abdesalem Lassoued, udleveret, og at der ikke blev fulgt op på den efterspørgsel.

– Det er en individuel, monumental og uacceptabel fejltagelse med dramatiske konsekvenser, sagde han.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere