AVIZ

Hamas bekræfter fire dages kamppause i Gaza

TOPSHOT-PALESTINIAN-ISRAEL-CONFLICT

Det skriver nyhedsbureauet Reuters natten til onsdag kort før klokken tre dansk tid.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har Hamas budt “humanitært ophold i kampene” velkommen. Pausen vil ifølge Hamas gøre det muligt at løslade gidsler i bytte for løsladelse af palæstinensiske fanger.

Det drejer det sig om 150 palæstinensiske kvinder og børn, der holdes som fanger, fremgår det ifølge Reuters af udtalelsen.

Aftalen vil også gøre det muligt for hundredvis af lastbiler med humanitær hjælp, medicin og brændstof at køre ind i alle dele af Gazastriben, fremgår det af udtalelsen fra Hamas ifølge Reuters.

– Bestemmelserne i denne aftale blev formuleret i overensstemmelse med modstandens vision og dens afgørende faktorer, der sigter mod at tjene vores folk og forstærke deres standhaftighed overfor aggression, lyder det i udtalelsen fra Hamas ifølge AFP.

Israel oplyser ligeledes, at det har stemt for en aftale, som sikrer frigivelse af 50 af de gidsler, som Hamas holder i Gaza. Det har premierminister Benjamin Netanyahus kontor oplyst.

Aftalen indebærer, at de 50 gidsler vil blive løsladt i løbet af fire dage. Det drejer sig om kvinder og børn. I løbet af de fire dage vil der være pause i kampene.

For hver tiende gidsel, der bliver frigivet ud over de 50, vil pausen blive forlænget med en ekstra dag, lyder det i udtalelsen fra Israel.

Lørdag morgen den 7. oktober indledte den militante islamistiske bevægelse Hamas et angreb på Israel, hvor omkring 240 personer blev taget som gidsler.

Ifølge de israelske myndigheder er godt 1200 israelere blevet dræbt siden overraskelsesangrebet. Oprindeligt lød tallet på 1400.

Fra de palæstinensiske myndigheder i Gaza, som er styret af Hamas, lyder det, at mindst 14.100 palæstinensere er blevet dræbt. Heraf er 5840 angiveligt børn, mens 3920 er kvinder. Det er ikke muligt at få disse tal uafhængigt bekræftet.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere