AVIZ

Halvdelen tjekker ikke om de risikerer dobbeltskat på pensionen

PLUS PFS Nedsparing kan booste din pension markant

Det viser en undersøgelse, som Epinion har foretaget for Sampension.

Dermed risikerer de at blive ramt af dobbeltbeskatning på pensionen, fordi de ikke har styr på, om deres indbetalinger til ratepension kommer til at overstige fradragsgrænsen, skriver Sampension i en pressemeddelelse.

– Det kan dreje sig om tusindvis af kroner, som man går glip af, så det er langt fra småbeløb, der er tale om, skriver Anne-Louise Lindkvist, der er markeds- og kunderådgivningschef i Sampension i pressemeddelelsen.

I 2023 er ratepensionsindbetalinger op til 60.900 kroner fradragsberettigede.

Anne-Louise Lindkvist fortæller, at for høje indbetalinger typisk opstår, hvis man har flere ratepensioner, som man indbetaler til samtidigt.

Det kan ske i forbindelse med jobskifte, eller hvis man både indbetaler til ratepension via sin arbejdsmarkedspensionsordning og har oprettet en ratepension i banken.

– Hvis man for eksempel indbetaler til en ratepension i et pensionsselskab, så sørger selskabet automatisk for, at disse indbetalinger ikke overstiger fradragsgrænsen.

– Men indbetaler man herudover til ratepension andre steder, skal man selv sørge for, at man samlet set holder indbetalingerne under loftet, skriver Anne-Louise Lindkvist.

Kommer man til at overskride fradragsgrænsen, er det dog muligt at sikre sig, at indbetalingerne ikke beskattes flere gange, hvis man er opmærksom, når næste årsopgørelse lander til marts.

– Her skal man tjekke, om man har indbetalt for meget til ratepension. Er det tilfældet, skal man kontakte sin bank eller pensionsselskab, hvor man så har mulighed for at få pengene betalt tilbage eller at få dem overført til en livsvarig pensionsordning, skriver Anne-Louise Lindkvist.

Ifølge Skattestyrelsen betaler mellem 35.000 og 40.000 borgere hvert år mere på deres ratepension, end der gives fradrag for.

I 2021 indbetalte knap 70 procent af dem, der oversteg fradragsgrænsen, op mod 10.000 kroner mere i ratepension, end der var fradrag for.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere