AVIZ

Gazas sundhedsministerium: 5087 palæstinensere er dræbt

TOPSHOT-ISRAEL-PALESTINIAN-CONFLICT

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Yderligere 15.273 personer er blevet såret i angreb, lyder det.

Ifølge sundhedsministeriet er 2055 af de dræbte børn.

Ministeriet siger desuden, at der de seneste 24 timer frem til mandag middag dansk tid er blevet dræbt 436 palæstinensere i israelske angreb.

Israel har svaret igen på et angreb udført den 7. oktober af den militante gruppe Hamas ved at kaste tusindvis af bomber mod Gazastriben.

Hamas’ angreb kostede ifølge Israels hær over 1500 mennesker livet.

En i forvejen sårbar humanitær situation i Gazastriben er blevet forværret af de seneste godt to ugers bombardementer og en israelsk blokade.

Situationen i Gazastriben, der er et af verdens tættest befolkede områder, er yderligere udfordret af, at Israel har opfordret palæstinensere i den nordlige del af området til at drage mod den sydlige del af området.

Lørdag blev der for første gang under den nuværende konflikt sendt en konvoj bestående af lastbiler med nødhjælp til Gazastriben.

Der er også blevet sendt nødhjælpskonvojer til området søndag og mandag.

Lørdag kørte 20 lastbiler ind i Gazastriben, mens der søndag var tale om 14.

Det er mandag ikke umiddelbart oplyst, hvor mange lastbiler konvojen består af. Reuters’ kilder siger dog, at antallet minder om lørdagens og søndagens.

FN har vurderet, at der er brug for omkring 100 daglige lastbiler med nødhjælp for at kunne opfylde de mest basale behov.

Der bor omkring 2,3 millioner mennesker i Gazastriben. Områdets areal svarer nogenlunde til størrelsen på øen Mors i det nordlige Jylland.

Til sammenligning bor der godt 20.000 mennesker på Mors.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere