AVIZ

Fotodokumentation skal sætte stopper for ulovlige bilsyn

BILSYN, BILTJEK

Det skriver Transportministeriet tirsdag i en pressemeddelelse.

Den ulovlige praksis er også kendt som “sms-syn”.

Tiltagene stiller krav til, at synsmedarbejdere skal sikre fotodokumentation, for at et køretøj har været fysisk til stede på synsstedet på synstidspunktet.

Her skal bilen fremgå med korrekt nummerplade, og det skal være tydeligt, at billedet er taget i den synshal, hvor synet skal finde sted.

Det bliver muligt at udstede bøder, hvis et bilsyn ikke dokumenteres med fotos.

Der er i alt otte nye tiltag, hvoraf fem træder i kraft i det nye år.

– Det er ganske enkelt uacceptabelt, at der har været brodne kar i branchen, der har godkendt biler uden overhovedet at have set dem, siger transportminister Thomas Danielsen (V) i meddelelsen.

– Derfor er jeg glad for, at alle Folketingets partier bakker op om, at vi nu skærper forholdene med otte konkrete initiativer, der slår hårdt ned på dem, der snyder med syn.

To andre initiativer er allerede taget i brug. Det ene omhandler tilsyn uden for normale åbningstider.

Det ottende og sidste tiltag, der handler om muligheden for uanmeldt tilsyn hos forhandlere af brugte køretøjer, kræver en lovændring, som forventes fremsat på et senere tidspunkt.

I foråret afslørede DR-programmet Kontant, hvordan nogle medarbejdere i synshaller godkendte biler, der havde været til syn, uden at de pågældende biler havde været fysisk til stede i en synshal.

Det er blandt andet sket ved, at synsmedarbejderen har fået tilsendt nummerpladen og registreringsnummeret på bilen via sms samt en betaling på for eksempel 3500 kroner.

I juni blev samtlige af Folketingets partier enige om de nye tiltag, og hen over efteråret har de været i offentlig høring.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere