AVIZ

Forsvarsminister til Netanyahu: Stop den retsreform nu

ISRAEL-US-POLITICS-DIPLOMACY
ISRAEL-US-POLITICS-DIPLOMACY (Gil Cohen-Magen/Ritzau Scanpix)

Samtidig opfordrer han på et pressemøde lørdag aften til, at de meget store demonstrationer, der har været mod regeringen, stopper.

Hundredtusinder af israelere demonstrerer lørdag aften i Tel Aviv og andre byer i landet mod den planlagte retsreform, som de mener, vil omdanne Israel til et diktatur.

– De begivenheder, der udfolder sig i det israelske samfund, går ikke uden om militæret. Følelser af raseri, skuffelse og frygt har nået nogle højder, som vi ikke har set før, siger Gallant ifølge avisen Haaretz.

Gallant tilhører lige som Netanyahu partiet Likud.

Han fortæller, at han senest har talt om det med Netanyahu og gjort sit synspunkt klart.

– På dette tidspunkt må vi stoppe processen og sætte os nede og tale sammen, siger han.

– Nu siger jeg det med min egen stemme: Vi må stoppe den lovgivende proces.

Den israelsk regering ventes i løbet den kommende uge at stemme om centrale dele af den nye lovgivning, som vil formindske den israelske højesterets betydning og give regeringen større indflydelse, når der skal udpeges dommere.

Netanyahus regering omtales i Israel og store del af verden som den mest højreradikale i Israels historie.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere