AVIZ

Formel 1-kørere er forundrede over firdoblet bøde

AUTO-PRIX-F1-USA-PREVIEW

Bøden er blevet hævet til en million euro svarende til 7,46 millioner kroner. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Charles Leclerc (Ferrari) siger, at han ikke har nogen idé om, hvad der kunne fortjene en bøde på en million euro.

– I mit første år i Formel 1 var min løn femcifret, og endte med skulle betale sekscifret udgifter til min træner, til fly og til en assistens.

– Hvis du giver en førsteårskører, der formentlig har tabt over 100.000 dollar, når sæsonen er ovre på grund af de investeringer, han skal lave, en bøde på en million dollar, hvad sker der så?, siger Leclerc til mediet autosport.com.

Heller ikke danske Kevin Magnussen (Haas) synes, at bøden lyder rimelig. Ifølge Reuters siger han, at den lyder latterlig.

– Charles kan give sit ur, men jeg ville forsvinde og aldrig blive fundet igen, siger han ifølge Reuters.

Charles Leclerc havde et ur af mærket Richard Mille, som angiveligt var mere end to millioner dollar værd. Uret blev stjålet i Italien sidste år, skriver Reuters.

Tidligere lød den maksimale bøde på 250.000 euro. Ifølge FIA er den ikke blevet revideret i 12 år og “afspejler ikke motorsportens nuværende behov”.

Den tidligere verdensmester Lewis Hamilton blev for to uger siden tildelt en bøde på 50.000 dollar for at krydse banen ved løbet i Qatar.

– Hvis de giver bøder for en million, så skal vi sørge for, at de går til en god sag, siger Hamilton.

– Der er mange penge i denne branche, og der er meget, vi skal gøre i forhold til at sikre bedre adgang, bedre diversitet og bedre muligheder for folk, der normalt ikke kan få adgang til denne sport.

Formel 1-kørerne er op til denne weekend samlet i Austin i USA, hvor sæsonens 19. grandprix skal køres søndag.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere