AVIZ

FN-chef: Gaza er ved at blive en kirkegård for børn

United Nations Secretary-General Antonio Guterres speaks at the United Nations Headquarters in New York

– Det haster mere og mere for hver time med at få en våbenhvile i stand, sagde han i FN-hovedkvarteret i New York.

Han bemærkede, at ikke alene parterne i konflikten, men hele det internationale samfund står med overhængende og fundamentale ansvar:

– At få stoppet disse umenneskelige, kollektive lidelser og få udvidet den humanitær hjælp til Gaza. Mareridtet i Gaza er mere end en humanitær krise. Det er menneskehedens krise.

Guterres beklagede også drabene på journalister og pressefotografer.

Ifølge Komitéen for beskyttelse af Journalister, som har base i New York, er mindst 36 journalister og mediearbejdere blevet dræbt under konflikten.

– Der er angiveligt dræbt flere mediearbejdere over en periode på fire uger end i nogen anden konflikt i mindst tre årtier, sagde FN-chefen.

Guterres har nu formelt frigivet 1,2 milliarder dollar (over 8,3 milliarder kroner) til humanitær hjælp til de 2,7 millioner palæstinensere i Gazastriben og på dele af Vestbredden og i Østjerusalem.

Lastbiler med nødhjælp kommer ind i Gaza fra Egypten gennem Rafah -grænseovergangen, men det er i betydeligt mindre omfang end før den 7. oktober.

– Vejen frem er en humanitær våbenhvile – nu. Alle parter er forpligtede til det i henhold til internationale humanitære love.

Sikkerhedsrådet mødes om Gaza igen mandag. Mødet, som er indkaldt af De Forenede Arabiske Emirater, finder sted for lukkede døre. Mødet finder ifølge planen sted klokken 15 – (klokken 21 dansk tid).

/ritzau/Reuters

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere