AVIZ

Filippinerne beskylder kinesiske skibe for bevidste kollisioner

File photo of the BRP Sierra Madre, a marooned transport ship which Philippine Marines live on as a military outpost, in the disputed Second Thomas Shoal

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Udmeldingen om bevidste sammenstød puster yderligere til en allerede anspændt diplomatisk situation mellem Filippinerne og Kina.

De to lande har givet hinanden skylden for to kollisioner, der skete søndag nær atollen Second Thomas Shoal ved Spratlyøerne vest for Filippinerne.

Begge har offentliggjort videooptagelser, som de mener, bakker deres anklager op.

Kollisionerne skete, da en filippinsk båd var på vej med forsyninger til filippinske soldater, der er udstationeret på et grundstødt skib.

Filippinerne har haft skibet “Sierra Madre” liggende fast ved Spratlyøerne siden 1999 for at gøre krav på området.

Kina gør krav på stort set hele Det Sydkinesiske Hav og har ignoreret en afgørelse fra 2016, der siger, at kravet ikke har noget juridisk grundlag.

Atollen Second Thomas Shoal ligger cirka 200 kilometer fra den filippinske ø Palawan og over 1000 kilometer fra Kinas nærmeste større landmasse.

Filippinerne har efter weekendens episode beskyldt Kinas kystvagt for “farlige blokeringsmanøvrer”, der forårsagede en kollision med den filippinske båd, der havde kurs mod “Sierra Madre”.

Filippinerne har flere gange tidligere beskyldt Kina for at blokere de filippinske både, der står for at sende forsyninger til det grundstødte skib.

I august ramte den kinesiske kystvagt en række filippinske skibe med vandkanoner og blokerede deres ruter.

De filippinske skibe var ladet med mad, vand og brændstof og var på vej mod atollen Second Thomas Shoa.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere