AVIZ

FC Barcelona-præsident sigtes i sag om dommerbestikkelse

FC Barcelona presents new board

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Klubben selv er allerede sigtet i sagen, og det samme er de to tidligere præsidenter i Barcelona Josep Maria Bartomeu og Sandro Rosell.

Anklagen mod Barcelona lyder på, at klubben betalte 7,3 millioner euro, svarende til cirka 54 millioner kroner, fra 2001 til 2018 til et firma, der var ejet af Jose Maria Enriquez Negreira.

Han er tidligere næstformand i dommerkomitéen under Det Spanske Fodboldforbund (RFEF), hvor han sad fra 1994 til 2018.

Jose Maria Enriquez og hans søn er ligeledes allerede blevet sigtet i sagen.

Barcelona har begrundet transaktionerne med, at Negreira leverede tekniske rapporter til klubben som konsulent. Derudover bidrog han med information om talenter fra andre klubber i Spanien.

Sigtelserne er en del af en efterforskning i det spanske retssystem. Hensigten er at afdække, om FC Barcelona har været involveret i bestikkelse af ligaens dommere.

Ledelsen i den spanske fodboldliga har tidligere gjort det klart, at Barcelona ikke risikerer en sportslig straf, da sagen er fem år gammel og dermed forældet.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere