AVIZ

Fattigdomsløft af 4000 børn får først fuld effekt i 2045

Forhandlinger i Beskæftigelsesministeriet om arbejdspligt

Men effekten ses først fra 2045 – om 22 år.

Det skriver DR, der har fået en beregning fra Økonomiministeriet af aftalen.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) får kritik fra blandt andet forsker Jacob Arendt fra Rockwool Fonden og Mødrehjælpen for at overdrive effekten af aftalen.

Arendt siger til DR, at han forundres over, at man laver en beregning, der er så usikker og så langt ude i fremtiden.

Ninna Thomsen, der er direktør i Mødrehjælpen, er ikke tilfreds og siger til DR, at hun ikke ved, om hun skal grine eller græde over, at aftalen tilsyneladende ikke har særlig stor effekt.

Aftalen var generelt omdiskuteret. Under den daværende S-regering blev der sidste år indgået en aftale, der ville løfte 9200 børn ud af fattigdom. Den nye aftale blev ved indgåelsen kritiseret – også af Mødrehjælpen – for at løfte langt færre ud af fattigdom.

Ane Halsboe-Jørgensen (S) afviser over for DR at have brugt tallet 4000 børn. Alligevel siger hun:

– Samlet set vil effekten varigt med de tre aftaler, vi har lavet, betyde, at vi har 4.000 færre børn i lavindkomst i Danmark. Her og nu er tallet 2.000. Men det er vigtigt for mig at understrege, at vi både på kort sigt og lang sigt får færre børn i lavindkomstfamilier.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere