AVIZ

Fårup Sommerland satte gæsterekord i travlt 2022

Fårup Sommerland
Fårup Sommerland (Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Det fremgår af parkens årsregnskab, der er offentliggjort tirsdag formiddag.

Udviklingen var ifølge forlystelsesparken drevet af flere forskellige forhold.

– Blandt andet har investeringen i Danmarks største rutsjebane, Fønix, været medvirkende til at tiltrække flere gæster i parken, lyder det i regnskabet.

Rutsjebanen er 40 meter høj på sit højeste punkt og når en topfart på hele 95 kilometer i timen.

Den vandt flere internationale priser sidste år og blev i forbindelse med flere prisuddelinger kåret som “Europas bedste rutsjebane”.

Det høje antal gæster hænger også sammen med, at sæsonen var længere end tidligere, idet man også holdt åbent i påskedagene.

Til sammenligning var der næsten 610.000 gæster året før og cirka 400.000 i 2020.

Gæsterekorden førte også til en betydelig fremgang i omsætningen, der nåede op på 195 millioner kroner. Det svarer til en stigning på 47 millioner kroner.

Det er heller ikke set højere før.

Som alle andre steder i samfundet påvirkede coronavirus Danmarks forlystelsesparker, zoologiske haver og museer. Det var særligt slemt i 2020, hvor coronapandemien brød ud.

Rent økonomisk har Fårup Sommerland dog ikke lidt den store last, viser de seneste års regnskaber.

I 2020 endte parken med at tabe cirka 800.000 kroner, men både i 2021 og 2022 er det blevet til overskud på mere end 18 millioner kroner.

– Når vi kigger tilbage på 2022 sæsonen, er vi ydmyge og stolte omkring den store opbakning, vi har opnået fra de mange gæster, som har besøgt parken, skriver parken i regnskabet.

– Både danske, norske og tyske gæster har vist stor opbakning til parken i hele 2022 sæsonen.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere