AVIZ

Europæiske og arabiske ledere haster til fredstopmøde i Egypten

EGYPT-PALESTINIAN-ISRAEL-CONFLICT-PROTEST

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det sker som følge af den blodige konflikt mellem Israel og Hamas.

Blandt deltagerne ventes at være Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, og præsidenten for det palæstinensiske selvstyre, Mahmoud Abbas.

EU-præsident Charles Michel, EU’s udenrigschef, Josep Borrell, og FN’s generalsekretær, António Guterres, ventes også at deltage.

Det samme gør flere regeringsledere og udenrigsministre fra EU.

Topmødet, der foregår i den egyptiske hovedstad, Kairo, finder sted, mens Israel ventes at forberede en større offensiv i Gazastriben.

Den israelske hær har ikke bekræftet dens præcise planer.

Onsdag sagde den israelske forsvarsminister, Yoav Gallant, dog til israelske soldater nær Gazas grænse, at de snart ser Gazastriben “indefra”.

Det står fredag omkring klokken 16.00 ikke klart, hvordan den præcise gæsteliste ser ud ved lørdagens topmøde i Kairo.

Der er dog ikke umiddelbart deltagere fra Israel og USA på listen.

Det står heller ikke klart, om eksempelvis den danske udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen (M), deltager i fredstopmødet.

Den militante palæstinensiske gruppe Hamas gennemførte lørdag den 7. oktober et omfattende overraskelsesangreb i Israel.

Mindst 1400 personer er siden angrebet blevet bekræftet dræbt i Israel.

Israel har svaret på Hamas’ angreb ved at kaste tusindvis af bomber mod Gazastriben. Ifølge det palæstinensiske sundhedsministerium er mindst 4137 palæstinensere omkommet i bombardementerne. Størstedelen er civile.

Situationen i den i forvejen sårbare og tætbefolkede Gazastribe er også blevet forværret af, at Israel har opfordret palæstinensere i den nordlige del af området til at drage mod den sydlige del af området.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere