AVIZ

EU-Kommissionen vil øge arbejdsstyrken i EU med ny jobplatform

EU Migration

Det fortæller næstformand i EU-Kommissionen Margaritis Schinas til et pressemøde i Bruxelles onsdag.

Det, der ligger til grund for tiltaget, er ifølge kommissionen, at mange virksomheder i EU mangler arbejdskraft.

– 75 procent af vores små- og mellemstørrelse-virksomheder siger, at de ikke kan finde de ansatte, de leder efter.

– Vi må ikke glemme, at vi har et uudnyttet potentiale i EU’s arbejdskraft, men det er ikke nok, siger Margaritis Schinas.

Jobplatformen har til formål at matche virksomheder med kvalificerede og passende medarbejdere fra tredjeverdenslande.

Det er en frivillig ordning, som medlemslandene kan tilmelde sig.

EU-parlamentarikeren fra Socialdemokratiet, Marianne Wind, forstår kommissionens mål om at øge arbejdskraften, men hun advarer samtidig mod konsekvenserne af den fremsatte ordning.

– Vi ved desværre, at arbejdstagere fra tredjeverdenslande bliver ansat på lønninger og arbejdsvilkår langt under europæisk niveau.

– Det skaber et negativt pres, som trækker lønnen og arbejdsvilkårene ned for alle, og det er fuldstændig uacceptabelt, lyder det fra Marianne Vind ifølge en pressemeddelelse.

Hvis et af de store lande tilmelder sig ordningen, vil man ifølge parlamentarikeren åbne en ladeport for udenlandsk arbejdskraft, da det europæiske arbejdsmarked har fri bevægelighed på tværs af grænserne.

Marianne Wind, at kommissionen skal lægge forslaget i skuffen og i stedet kigge mod at få de 13 millioner arbejdsløse i EU, en masse seniorer og handicappede mennesker, som gerne vil arbejde, i arbejde.

Kommissionens forslag skal nu videre forhandles af EU-Parlamentet og EU-Ministerrådet.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere