AVIZ

Erhvervsorganisationer: Skatteudspil vil få flere til at tage en ekstra tørn

Penge og mønter

Sådan lyder det fra Dansk Erhverv i en pressemeddelelse, efter det søndag aften kom frem, at regeringen i det nye skatteudspil vil lette personskatter for i alt ti milliarder kroner.

– Vi ved, at skatten på den sidst tjente krone er afgørende for, om man tager en ekstra tørn på sin arbejdsplads, siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

– Det er især også den høje beskatning af lønindkomst, som trækker dansk erhvervslivs konkurrenceevne ned. Det gør man endelig noget ved nu, hvilket er meget positivt.

I SMVdanmark er man glade for, at størstedelen af skattelettelsen går til at øge beskæftigelsesfradraget.

Men især forøgelsen af topskattegrænsen vækker SMVdanmarks begejstring.

– Den lavere beskatning giver helt almindelige lønmodtagere et større beløb ind på deres konto hver måned, siger administrerende direktør i SMVdanmark, Jakob Brandt, i en pressemeddelelse.

– Den gulerod vil få flere til at give en ekstra hånd med til for eksempel overarbejde eller ved at gå fra nedsat tid til fuld tid.

Også i Dansk Industri glæder man sig specifikt over ”et bedre beskæftigelsesfradrag, så flere lønmodtagere får mere gavn af fradraget”.

– Regeringen skubber på, så flere deltidsansatte får styrket incitamentet til at gå op i tid. Det er nemlig særligt dem, der vil få gavn af denne skattelettelse, og her er der meget arbejdskraft at hente, fortæller Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i Dansk Industri.

Selv om skatteudspillet vækker glæde hos alle tre aktører, er top-topskatten dog ”en torn i øjet for dansk erhvervsliv”.

Sådan lyder det fra Dansk Erhverv. I Dansk Industri kalder man top-topskatten ”helt skæv og uhensigtsmæssig”. I SMVdanmark lyder det, at top-topskatten er ”en unødvendig ekstraskat, der har karakter af symbolpolitik”.

Økonomiminister Troels Lund Poulsen (V) sigter efter, at skattereformen kan komme hurtigt på plads. Håbet er, at man vil kunne begynde at indfase de nye skattesatser fra 2025.

Skatteudspillet vil blive præsenteret på et pressemøde mandag eftermiddag

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere