AVIZ

Erdogan melder IS-leder i Syrien dræbt af tyrkiske soldater

Turkey''s President Erdogan speaks during a joint live broadcast of Turkish TV channels in Ankara
Turkey''s President Erdogan speaks during a joint live broadcast of Turkish TV channels in Ankara (Presidential Press Office/Reuters)

Den formodede leder af Islamisk Stat (IS) i Syrien, Abu Hussein al-Qarashi, er blevet dræbt af tyrkiske styrker.

Det oplyser den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan.

– Denne person blev i går (lørdag, red.) elimineret i en operation, som blev udført af Tyrkiets efterretningstjeneste i Syrien, siger Erdogan i et interview med den tyrkiske tv-kanal TRT.

Præsidenten siger, at det tyrkiske efterretningsvæsen har været på jagt efter ham i længere tid.

Lokale syriske kilder og efterretningskilder siger, at angrebet på al-Qarashi fandt sted i den nordlige syriske by Jandaris, der er kontrolleret af tyrkiskstøttede oprørsgrupper.

Byen er desuden en af de syriske byer, der blev hårdest ramt i det jordskælv, der 6. februar ramte Tyrkiet og Syrien.

En indbygger siger, at kampe på grænsen til Jandaris startede natten mellem lørdag og søndag, og at de varede i omkring en time, inden indbyggerne kunne høre en stor eksplosion.

IS valgte al-Qarashi som leder i november sidste år, efter at gruppens tidligere leder blev dræbt i en operation i det sydlige Syrien.

Islamisk Stat overtog store områder af Irak og Syrien i 2014. Dets leder på den tid, Abu Bakr al-Baghdadi, erklærede områder, hvor der boede millioner af mennesker, for et kalifat.

IS mistede grebet om områderne efter indsatser fra amerikanskstøttede styrker i Syrien og Irak samt syriske styrker, der er støttet af Iran, Rusland og flere paramilitære grupper.

De tilbageværende tusindvis af militante fra IS har i de seneste år mest gemt sig i fjerne egne af Syrien og Irak. De er dog stadig i stand til at udføre store angreb.

Den amerikanskledede koalition og den kurdiskledede alliance kendt som De Syriske Demokratiske Styrker (SDF) udfører fortsat angreb mod højtstående medlemmer af IS i Syrien.

Sommetider er topfolk i IS blevet angrebet, mens de gemte sig i områder, hvor Tyrkiet har stor indflydelse.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere