AVIZ

Blå partier vil tillade udenlandsk arbejdskraft inden grønt lys

Martin Lidegaard, Alex Vanopslagh og Søren Pape Poulsen
Martin Lidegaard, Alex Vanopslagh og Søren Pape Poulsen (Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix)

Der skal laves en egentlig strategi for, hvordan Danmark kan tiltrække nok arbejdskraft til landet – og endnu vigtigere – den rette og kvalificerede arbejdskraft.

Sådan lyder det i et debatindlæg i Børsen. Det er formuleret af De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, De Radikales politiske leder, Martin Lidegaard, og Alex Vanopslagh, der er partileder for Liberal Alliance.

Ifølge de tre politikere kan det i Danmark ikke længere være en diskussion, om international arbejdskraft er en gevinst for samfundet eller ej.

I debatindlægget kommer de med to grundlæggende principper, der skal bære den nye strategi.

Det første er, at Danmark som udgangspunkt byder alle velkomne på arbejdsmarkedet, der kan forsørge sig selv på et vist niveau, ikke har begået noget kriminelt og overholder danske regler og overenskomster.

Det andet princip er, at det skal være meget lettere og hurtigere at ansætte international arbejdskræft.

De tre partier ønsker en model, hvor langt flere virksomheder kan tiltrække medarbejdere og have dem ansat, mens sagsbehandlingen står på.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere