AVIZ

Er brystmælk nødvendigt for børns sundhed?

88% af mødre ammer deres nyfødte babyer. De resterende 12% vælger amningen fra eller har slet ikke mulighed for at amme. 

Mælk fra mor er ikke kun for at stille sulten. Modermælk er også gavnligt for barnets immunforsvar, og det mindsker risikoen for, at barnet får en infektion.

Men er brystmælk nødvendigt, og hvilke gavnlige fordele har det for babyers sundhed? Vi har svarene til dig her.

Brystmælk er mere end bare næring

Kvinders kroppe er helt igennem fantastiske, når det kommer til at nære deres nyfødte. Modermælk indeholder nemlig alle de næringsstoffer, som en baby har brug for. Mælken indeholder proteiner, fedtstoffer og mineraler, som ikke kun mætter barnet, men også styrker deres immunforsvar og beskytter dem mod infektioner. 

Mælken tilpasses også barnets behov. I takt med at barnet bliver ældre, så ændrer mælken sig også. Modermælken tilpasser sig også helt automatisk, hvis dit barn for eksempel fødes for tidligt eller for sent. 

Modermælk giver barnet lyst til at spise mere

Nyfødte børn har brug for masser af næring for, at de kan vokse. Lige efter at man har født, producerer man en type brystmælk, som kaldes råmælk. Råmælken får gang i barnets mave og giver dem lyst til at spise mere. Det er nemlig at små babyer får spist en masse i de første måneder af deres liv.

Modermælkserstatning kan sagtens klare jobbet

Selvom modermælk er gavnligt for den lille, så er det ikke livsnødvendigt. Modermælkserstatning indeholder nemlig alle de mineraler og proteiner, som barnet har brug for. 

Desværre er modermælkserstatning ikke lige så effektiv i forhold til at beskytte barnet mod infektioner på samme måde som brystmælk.

En god mor sidder ikke i brysterne

Det er vigtigt at huske, at du ikke fejler som en mor, hvis du ikke kan amme. Mange mødre har problemer med amning, og det er fuldstændig normalt. 

Hvis amning viser sig at være svær eller frustrerende, så kan du modtage hjælp fra en ammevejleder . En ammevejleder kan hjælpe og støtte dig gennem hele processen, hvis du har problemer med amningen. Deres tilgang er altid kærlig og evidensbaseret, så du føler dig 100% tryg gennem hele forløbet.

Du kan både modtage ammevejledning skriftligt, online eller gennem fysiske møder efter behov.

Andre læser også