AVIZ

Emmy-vinder og ikonisk politiinspektør på tv er død – 61 år

Obit Andre Braugher

Det oplyser hans publicist til mediet Variety natten til onsdag dansk tid.

Han efterlader sig sin kone, Ami Brabson, og tre børn.

Den dobbelte Emmy-vinder er af yngre tv-seere nok bedst kendt for sin rolle som den kontante, men elskværdige politiinspektør Raymond Holt i komedieserien “Brooklyn Nine-Nine”.

Særligt hans scener med komikeren Andy Sambergs kriminalbetjent Jake Peralta gjorde Braugher til en fanfavorit.

“Brooklyn Nine-Nine” løb over skærmen fra 2013 til 2021 og blev belønnet med en Golden Globe for bedste komedieserie i 2014.

Emmy-priserne fik Braugher dog for henholdsvis sin rolle som kriminalbetjent Frank Pembleton i “Homicide: Life on The Street” og Nick Atwater i tv-serien “Thief” fra 2006.

I et interview med Variety i 2020 fortalte Braugher om det komplicerede i at spille en politibetjent som sort, amerikansk mand.

– Politibetjente, der bryder loven for at “forsvare loven”, er en frygtelig glidebane. Det har ført til udbredelsen, retfærdiggørelsen og fritagelsen af lovovertrædelser overalt. Det er noget, vi sammen er nødt til at adressere – alle krimiserier, sagde han dengang.

Braugher blev født i 1962 i Chicago i den amerikanske delstat Illinois.

Han dimitterede fra Stanford Universitet og blev senere undervist på skuespillerskolen på Juilliard School i New York City.

Braughers første rolle på tv kom i 1989 som en soldat i Unionen under den amerikanske borgerkrig i tv-serien “Glory”, hvor han spillede en fri sort man, der kæmpede for det første sorte regiment.

Senere blev han også nomineret til en Emmy to gange for sin rolle i tv-serien “Men of a Certain Age” fra 2009.

/ritzau/

Andre læser også