AVIZ

Det Hvide Hus finder slettelak frem efter Biden-svar om invasion

US-POLITICS-BIDEN-DEPARTURE

Joe Biden troede, at han blev spurgt, om han gerne ville have, at den væbnede palæstinensiske gruppe Hamas løslader flere gidsler, som kommer fra et væld af forskellige lande ud over Israel og USA.

Det var altså det, som han troede, at han kortfattet kunne svare “ja” til.

Misforståelsen fandt sted, bare få timer efter at den væbnede palæstinensiske gruppe Hamas oplyste, at dens soldater havde løsladt to amerikanske gidsler – en mor og hendes datter.

De blev løsladt af “humanitære årsager”, lød det fra Hamas, der ikke uddybede yderligere.

Tidligere fredag sagde det israelske militær, at de fleste af de omkring 200 gidsler, som ifølge Israel er blevet bortført af Hamas, er i live.

Israels forsvar har varslet en omfattende landinvasion af Gazastriben, efter at den i snart to uger har tæppebombet den palæstinensiske enklave.

Israel har svoret, at det vil udslette Hamas, efter at gruppen udførte det mest blodige angreb mod Israel, som den jødiske stat har oplevet i et halvt århundrede.

Det israelske forsvar har allerede beordret samtlige civile til at flytte sig fra den nordlige del af Gazastriben, hvor blandt andet Gaza By ligger, til den sydlige del af enklaven, hvor blandt andet byen Khan Yunes ligger.

Flere menneskerettighedsorganisationer har fordømt evakueringsordren.

FN har advaret om, at den omfattende evakuering af palæstinensere vil være umulig at gennemføre på en forsvarlig måde.

– FN anser det som værende umuligt for sådan en bevægelse at finde sted uden altødelæggende humanitære konsekvenser, sagde Stéphane Dujarric, der er talsmand hos FN, fredag.

Gazas areal er cirka på størrelse med den danske ø Mors. Det er et af verdens tættest befolkede områder. Der bor over to millioner mennesker. På Mors bor der cirka 20.300.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere