AVIZ

Danske millioner sendes til Ukraine for at redde energiforsyning

UKRAINE-RUSSIA-CONFLICT-WAR

Det skriver ministeriet i en meddelelse.

Det er sket under konferencen “Rebuild Ukraine”, som løber af staben tirsdag og onsdag i Warszawa i Polen.

Derudover overrakte ministeren også et nødkatalog med anbefalinger til produktionsteknologier i Ukraine.

Her er der udvalgt otte teknologier, og sammen med de 30 millioner skal det hjælp landet med at forberede sig til den næste vinter.

I Ukraine har årstidsskiftet nemlig store konsekvenser, da energiforsyningen i forvejen er under angreb, lyder det.

– Genopbygningen af Ukraines energiforsyning er essentiel hjælp til den ukrainske befolkning og stiller Ukraine stærkere over for de russiske angreb – og der kan Danmark med vores energisamarbejde hjælpe med viden og erfaring, siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.

Det påpeges i meddelelsen, at donationen af de 30 millioner er “med forbehold for endelig godkendelse.”

Pengene skal gå til Ukraine Energy Support Fund, som hører under Energy Community, hvor der både købes og koordineres donationer af energiinfrastruktur til Ukraine.

Ifølge erhvervsorganisationen Dansk Industri (DI) er der fra virksomhedernes side stor interesse i genopbygningen af Ukraine. Organisationen skriver i en meddelelse, at i alt 525 virksomheder deltager i denne uges “Rebuild Ukraine”.

Heraf er der 40 danske virksomheder, der byder ind på genopbygningen.

– Vi har siden maj 2022 arbejdet tæt sammen med vores forskellige ukrainske partnere, så vi kunne gøre vores virksomheder klar til at deltage i genopbygningen. Vi ser flere virksomheder, der allerede har genstartet aktiviteterne i Ukraine og tilført landet nye investeringer. Nu skal vi have endnu flere med på vognen, udtaler Thomas Bustrup, som er internationale direktør i DI.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere