AVIZ

Dansk herredouble sikrer sig medaljer ved European Games

BADMINTON-CHN-SUDIRMAN
BADMINTON-CHN-SUDIRMAN (Wang Zhao/Ritzau Scanpix)

I deres kvartfinale torsdag aften besejrede den førsteseedede duo et irsk par 21-16, 21-15.

Modsat blev kvartfinalen endestationen for damedoublen med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen. De andenseedede danskere tabte en tæt kamp til tyske Linda Efler og Isabel Lohau med 21-16, 21-23, 16-21.

Det tyske par er useedet ved European Games og er på verdensranglisten placeret som nummer 34, mens danskerne er nummer 20.

Ved European Games i 2019 blev det til sølvmedaljer for Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen, der er nummer 15 i verden.

I semifinalen venter fjerdeseedede Alexander Dunn og Adam Hall fra Storbritannien.

Skulle det blive til et nederlag, er danskeren sikret bronzemedaljer, da der ikke spilles en bronzekamp.

– Det betyder meget. Det var det, vi kom herned for. Så skal vi bare se, hvilken karat det skal være. Vi skal hjem og forberede os til i morgen (fredag, red.), for det bliver en svær kamp, siger Kim Astrup.

I singleturneringerne er Danmark også fortsat repræsenteret.

Tidligere torsdag spillede Viktor Axelsen, Mia Blichfeldt og Line Kjærsfeldt sig alle videre til kvartfinalerne, der spilles fredag.

Også mixeddoublen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje er stadig med ved European Games. Torsdag vandt det tredjeseedet par deres tredje og sidste gruppekamp. Fredag spiller de kvartfinale mod et fjerdeseedet tysk par.

Herresinglen Anders Antonsen måtte overraskende forlade turneringen efter gruppespillet.

Med medaljerne til herredoublen er Danmark nu oppe på 14 medaljer ved European Games, der slutter søndag. I 2019 blev det til 12 medaljer, hvilket dengang var rekord.

/ritzau/

Andre læser også