AVIZ

Dansk Folkeparti vil have pensionister med i skatteaftale

Tredje behandling af afskaffelse af store bededag på Christiansborg

– Man må som pensionist sidde tilbage med en lang næse og se, at man får 0 kroner ekstra, siger partiets skatteordfører, Peter Kofod.

Derfor vil partiet tage hensynet til folkepensionister med til forhandlingerne, hvor regeringen har varslet en reserve på 500 millioner kroner, som Folketingets øvrige partier kan være med til at præge.

– Vi vil gerne snakke med regeringen. Hvis de inviterer os til forhandlinger, så står der pensionister på den mappe, vi har med, siger Peter Kofod.

Dansk Folkeparti synes generelt, at balancen i regeringens skatteudspil er for skæv.

De, der får glæde af skattelettelserne, har i udpræget grad mange penge mellem hænderne allerede, siger Peter Kofod.

Regeringen har foreslået at hæve beskæftigelsesfradraget, sænke topskatten og indføre en ny top-topskat for de højeste indkomster. I alt vil skatten blive lettet med 10 milliarder kroner. Efter tilbageløb og ændret adfærd vil det koste statskassen 6,75 milliarder kroner.

Dansk Folkeparti er ikke “religiøst” i mod skattelettelser, men balancepunktet ligger et andet sted end i regeringens udspil.

– Jeg synes, det er ret vilde skattelettelser, der er lagt op til, og jeg tror, det er meget langt fra det, mange havde forestillet sig, Mette Frederiksen ville gennemføre som statsminister, siger han.

Hos Danmarksdemokraterne vil man gerne anerkende regeringens præmis om, at den foreslåede skatteaftale er målrettet de, der arbejder.

Det siger partiets skatteordfører, Hans Kristian Skibby.

Danmarksdemokraterne er stadig i gang med at afveje, hvor de vil søge indflydelse i forhold til forhandlingsreserven.

Hans Kristian Skibby har dog allerede et øje på nu, om de 500 millioner kroner i forhandlingsreserven kan rettes mod den borgernære velfærd i kommunerne.

Her mener partiet nemlig ikke, at regeringen endnu har sat nok penge af.

– Kunne man måske tænke, at nogle af de her penge blev tænkt ind som velfærdsforbedringer i den borgerlige velfærd frem i stedet for skattelettelser, siger Hans Kristian Skibby.

– Det vil gerne have ind i drøftelserne.

Han understreger dog, at partiet ikke stiller sig ultimativt på bagbenene i nogen henseende.

/ritzau/

Andre læser også

En sommerferie på Grønland

    Hvis du går og drømmer om en spændende og anderledes sommerferie, så bør du altså overveje en sommerferie til Grønland. Grønland rummer enorme oplevelser – den anderledes kultur, natur og [...]
    Læs mere