AVIZ

Danmark kan stå foran stor eksportgevinst efter ny EU-aftale

Denmark Vestas
Denmark Vestas (Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Det vurderer Bendt Bendtsen, som er bestyrelsesformand for energi-interesseorganisationen Synergi.

– Det er godt for både Danmark og klimaet, når dansk teknologi bliver efterspurgt i udlandet. I forvejen reducerer grønne danske løsninger den globale CO2-udledning med 500 millioner tons hvert år, siger han.

Aftalen, som blev indgået fredag, betyder, at EU-landene skal reducere deres samlede forbrug af energi med 11,7 procent frem mod 2030.

Ifølge en undersøgelse foretaget af EA Energianalyse for Synergi kan EU-aftalen sende op mod 100 milliarder ekstra eksportkroner til de danske virksomheder, som producerer grønne og energieffektive teknologier.

– Danmark kan se frem til en øget eksport af alt fra vinduer, termostater, rockwoolballer, intelligente varmesystemer og monitorering af varmesystemer, klimasystemer i bygninger og så videre. Det er et meget bredt spekter, siger Bendt Bendtsen.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere